Νέα Μουδανιά webcam

User Rating: 4 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Inactive
 

Αρχείο εικόνων κάμερας

Νέα Μουδανιά webcamera


Η κάμερα έχει βόρειο προσανατολισμό και είναι τοποθετημένη κοντά στο μετεωρολογικό σταθμό, στο δυτικό τμήμα των Μουδανιών στην περιοχή Ελαιώνας, που ονομάζεται έτσι από τις αμέτρητες ελιές που σαν δάσος αγκαλιάζουν τα σπίτια. Βρίσκεται σε υψόμετρο 4 μέτρων και απέχει από την παραλία 300 μόλις μέτρα.

Τα Νέα μουδανία είναι το σημαντικότερο εμπορικό κέντρο της Χαλκιδικής. Η ιχθυόσκαλα της παραλίας είναι από τις μεγαλύτερες της μεσογείου, ενώ διακινούνται τόννοι σαρδέλας και γαύρου ημερησίως εντός και εκτός Ελλάδος.

Τα Νέα Μουδανιά κτίστηκαν το 1922 από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Συγκεκριμένα ήταν Έλληνες που κατοικούσαν στα παράλια της Προποντίδας (στα Μουδανιά) και ασχολήθηκαν με τη γεωργία και το εμπόριο. Άφησαν τις πατρίδες τους έπειτα από τη Συνθήκη της Λωζάνης. Πλέοντας στα δυτικά παράλια της Χαλκιδικής, αποβιβάστηκαν στο "Καργί λιμάνι" (που σημαίνει "απάνεμο λιμάνι"). Σήμερα σώζεται ο ελαιώνας που είχαν δει οι πρώτοι κάτοικοι που ήρθαν στα Νέα Μουδανιά, από το 1923. Αναπτύχθηκαν γρήγορα και εξελίχθηκαν σε μεγάλο τουριστικό κέντρο.