Παραδοσιακή αναρρίχηση

Παραδοσιακή αναρρίχηση

 • Η παραδοσιακή ή trad αναρρίχηση είναι μια μορφή ελεύθερης αναρρίχησης όπου οι διαδρομές ανεβαίνονται χωρίς τη χρήση τεχνιτών εργαλείων. Χρησημοποιούντε μόνο τα χέρια και τα πόδια του αναρριχητή καθώς και μερικά μέτρα παθητικής προστασίας, τα "καρυδάκια" και τα "φρεντάκια".

  Τα εργαλεία της παραδοσιακής αναρρίχησης χρησημοποιούντε μόνο για την ασφάλιση του αναρριχητή και όχι για την προώθηση του προς τα πάνω. Αυτό που διαζωρίζει την παραδοσιακή αναρριχηση απο τα υπόλοιπα είδη είναι οτι για την ασφάλεια μας είναι υπεύθυνα τα υλικά ασφάλισης καθώς και η κατάλληλη χρήση τους πάνω στο βράχο.
  Οι αναρριχητές της παραδοσιακής φέρουν μαζί τους αρκετά υλικά ασφαλείας, όπως ιμάντες και έξτρα καραμπίνερ ασφαλείας.

  Γιατί κάνουμε παραδοσιακή αναρρίχηση?

  Όπως υποδηλώνει και το όνομα της η παραδοσιακή αναρρίχηση είναι χόμπυ εδώ και αρκετά χρόνια και έχει ασκηθεί πολύ. Αυτοί είναι μερικοί λόγοι γιατί αρέσει τόσο πολύ:
  • Δίνει στον αναρριχητή την ελευθερία να επιλέξει τη δική του και μοναδική διαδρομή, ο αναρριχητής μπορεί να χαράξει ελεύθερα τη δική του διαδρομη.
  • Ο αναρριχητής της παραδοσιακής εξοικειώνεται με την τοποθέτηση των υλικών ασφάλισης στο βράχο καθώς η ασφάλεια του και η ζωή του εξαρτόνται απο αυτό.
  • Ελέγχει την ικανότητα της κρίσης του αναρριχητή. Για να ξέρουμε που θα τοποθετήσουμε τα "καρυδάκια" απαιτεί καλή κρίση. Μπορεί να αποβεί μοιραίο αν ο αναρριχητής είναι έτοιμος να πέσει και τα καρυδάκια έχουν τοποθετηθεί με λάθος τρόπο και σε λάθος σημείο.
  • Η παραδοσιακή προάγει την ομαδικότητα, δεδομένου οτι ο επικεφαλής θα τοποθετήσει όλες τις ασφάλειες
3.0/5 rating (4 votes)