Bouldering

Bouldering

  • Το Bouldering έιναι ένα είδος αναρρίχησης που γίνεται χωρίς σκαρφάλωμα υψομετρικής αλλά μην αφήσετε το χαμηλό ύψος να σας ξεγελάσει. Απαιτεί πληρη έλεγχο του σώματος και δύναμη στο πάνω του μέρος, αυτό επιτρέπει στους αναρριχητές να κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις οι οποίες είναι επικίνδυνες όταν είμαστε έστω 15 μέτρα πάνω απο το έδαφος.

    Το Bouldering είναι το είδος της αναρρίχησης όπου ο αναρριχητής πρέπει να βρεί λύση ωστε να περάσει τη διαδρομή boulder και συνήθως αυτό λέγεται "πρόβλημα". Όσο απλό κι αν ακούγεται, κάποια "προβλήματα" απαιτούν συγκεκριμένες κινήσεις για να περαστούν. Αυτές οι κινήσεις απαιτούν έντονη πρπόνηση και εξάσκηση. Να θυμάστε οτι στο bouldering δεν χρειάζεται να έχουμε όλο εκείνον τον εξοπλισμό της αναρρίχησης όπως είναι τα σχοινιά, τα καραμπίνερ και μπωντριέ. Τα μοναδικά στοιχεία εξοπλισμού που απαιτεί είναι τα αναρριχητικά παπούτσια, η μαγνησία και τα ειδικά στρώματα που απορωφούν τις πτώσεις. Μερικές φορές αντί για στρώματα επιλέγουμε να μας βοηθάει ένας σύντροφος που παίζει εκείνος το ρόλο του στρώματος βάζοντας τα χέρια και το σώμα του.

    Το Bouldering ξεκίνησε απο Βρετανούς αναρριχητές ως προπόνηση. Το 1950 ο πατέρας του σύγχρονου bouldering John Gill ο οποίος είναι αναρριχητής και γυμναστής κατάφερε και έφερε το bouldering στην επιφάνεια.
3.1/5 rating (9 votes)