Αναρρίχηση σε τεχνιτό τοίχο

Αναρρίχηση σε τεχνιτό τοίχο

 • Η αναρρίχηση σε τεχνιτούς τοίχος είναι το παρακλάδι της αναρρίχησης όπου σκαρφαλώνουμε σε τοίχους που έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα για αυτό. Αυτοί οι τοίχοι μιμούντε τις πραγματικές συνθήκες και την αίσθηση των βράχων μέσα σε ένα ελγχόμενο περιβάλλον. Η έννοια του σπόρ αυτού είναι απλή, μέσα σε ένα χώρο που μπορεί να είναι απο ένα υπόγειο εώς μερικές εκατοντάδες τετραγωνικά μέτρα έχουν τοποθετηθεί "πιασίματα" στους τοίχους ωστέ να βοηθούν την προπώνηση και την βελτίωση της κινησιολογίας.

  Ξεκίνησε το 1980 απο μερικά γυμναστήρια της Ευρώπης τα οποία ήθελαν να περέχουν ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον για αυτού του είδους την προπόνηση.

  Οι διαφορές μεταξύ της υπέθριας και της εσωτερικού χώρου αναρρίχησης


  Αυτό το ερώτημα είναι συχνό σε όσους προσοπαθούν να επιλέξουν ανάμεσα στα δυο.
  • Δεδομένου οτι η κλειστού χώρου γίνεται μέσα σε ελεγχόμενο περιβάλλον είναι αασφαλέστερη σε σχέση με την αναρρίχηση βράχου.Επίσης είναι ιδανική για όσους θέλουν να είναι σε συνεχή επαφή με το σπόρ ή θέλουν να κάνουν προπονήσεις ανεξαρτήτου καιρού.
  • Η επιφάνεια δράσης μπορεί να αναγνωριστεί πολύ πιο εύκολα στον τεχνιτό τοίχο σε αντίθεση με τα φυσικά βράχια όπου το σκαρφάλωμα είναι πιο δύσκολο και πιο συναρπαστικό.
  • Είναι ευκολότερο να συγκεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε, στην αναρρίχηση βράχου ακόμα και το ίδιο το περιβάλλον μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή, αέρας, έντομα, καιρικές συνθήκες.
  • Η εσωτερική αναρρίχηση έχει αρκετά επίπεδα δυσκολίας όπου μπορούμε να δοκιμαστούμε. Παρά οτι φαίνεται εκ πρώτης όψεως εύκολο υπάρχουν δύσκολες διαδρομές και πρέπει να βάλουμε τα δυνατά μας να τις περάσουμε. Στον βράχο κάθε σχισμή και κάθε φυσικό τακάκι θα μας χρησιμεύσει να βάλουμε χέρι ή πόδι.
  • Η αναρρίχηση εσωτερικού χώρου ωθεί τον ανταγωνισμό, στον βράχο μένουμε μόνο στο να φτάσουμε το όριο μας.
3.4/5 rating (8 votes)